oprah promo

next

Persbericht

Oprah zoals je haar nog nooit gezien hebt!

Ze…is…terug! Voor het eerst (en meteen voor het laatst) opent Oprah Winfrey de deuren van haar beroemde ‘Oprah Winfrey Show’. Exclusief voor TLC biedt de nieuwe serie ‘Oprah: Behind the Scenes’ een uniek kijkje achter de schermen bij de opnames van het alom bejubelde afscheidsseizoen. Kijk mee wat er gebeurt als de camera’s niet draaien en de medewerkers, de gasten en natuurlijk Oprah zelf een kant onthullen die de kijkers van deze populaire, langlopende televisieserie nooit eerder hebben gezien. Oprah in haarspelden tijdens de repetities? Check! De geheimen achter het immens populaire ‘Oprah’s Favorite Things’? Jazeker! Het organiseren van een enorme afscheidsshow met celebrities als Tom Cruise, Madonna, Beyonce en Will Smith? Natuurlijk! De fascinerende TLC-serie ‘Oprah: Behind the Scenes’ toont ons een uniek beeld van de passie, de spanningen en de mensen die zich volledig inzetten voor het produceren van één van de meest geliefde programma’s in de geschiedenis van televisie. Oprah: Behind the Scenes is vanaf maandag 30 april om 18:30 uur te zien op TLC

- Einde -Afleveringen

Aflevering 1

Oprah en haar team maken zich op voor het 25e en allerlaatste seizoen van Oprah. Ze hebben de lat dit jaar nog hoger gelegd, maar kunnen ze deze hoge verwachtingen waarmaken? Tegenslag is er al snel als blijkt dat een belangrijk onderdeel in de première geschrapt moet worden. Toch gaat de eerste uitzending van start met Oprah die in de coulissen nog wat bijzondere herinneringen ophaalt, voordat ze begint aan haar bijzondere afscheidstournee.

Aflevering 2

Countrysterren Wyonna & Naomi Judd maken voor de 18e maal hun opwachting bij Oprah. De producers hebben een idee voor een grote verrassing voor Oprah waar ze de hulp van de Judds voor nodig hebben, maar zijn bezorgd dat de verrassing wel eens verkeerd uit kan pakken. Ondertussen zijn senior producer Jack en zijn team druk bezig met een follow-up van de roemruchte aids-uitzending in het plaatsje Williamson uit 1987.

Aflevering 3

Levende legende Liza Minnelli gaat opnieuw optreden bij Oprah. Maar als de repetities nogal lang duren, moeten de producers proberen het optreden in te korten zonder de megaster tegen het hoofd te stoten. Aan de vooravond van de opnames twijfelt Oprah of ze het item over 30-jarige maagden wel moeten maken. Kunnen Oprah en haar producers hun meningsverschil tijdig bijleggen?

Aflevering 4

Senior producer Lisa plant een kampeertrip met Oprah en Gayle in het Yosemite National Park. Thuis in de Harpo Studio’s komt cabaretier Jon Stewart langs voor een optreden in de Oprah-show. Maar lichte paniek ontstaat als hij vlak voordat de opnames beginnen nergens te vinden is.

Aflevering 5

Oprah en haar team arriveren in Yosemite National Park voor hun grote kampeeravontuur. Maar als blijkt dat de camera’s een belangrijke scène niet hebben opgenomen, is senior producer Lisa behoorlijk van streek. Thuis in de Harpo Studio’s is Jack druk bezig om een interview te regelen met Oksana Grigorieva, de ex-vriendin van Mel Gibson. Dit interview kan veel publiciteit opleveren, maar achter de schermen wil het niet zo vlotten.

Aflevering 6

Oprah en haar team weten een interview te regelen met Katherine Jackson, de moeder van Michael Jackson. Ook liggen er plannen voor een interview Michaels kinderen Prince, Michael, Paris en Blanket. Op het adres van de familie Jackson is het een race tegen de klok om alles volgens plan te laten verlopen. Thuis in Harpo regelt Katy het eerste grote interview met toeriste Sarah Shourd die net vrijgelaten is uit de Iraanse gevangenis.

Aflevering 7

Oprah moet een selectie maken voor haar allerlaatste ‘Oprah’s Favorite Things’. De leveranciers staan te dringen om hun producten in de uitzending te krijgen en de producers hebben het druk om al deze opties aan Oprah te laten zien. Vervolgens blijkt dat Oprahs favoriete item niet leverbaar is. Ondertussen lukt het producer Jill om een interview te regelen met LAPD-detective Mark Fuhrman, die bekend is van de O.J. Simpson-zaak.

Aflevering 8

Het populaire onderdeel van het seizoen ‘Oprah’s Favorite Things’ zal deze keer uit twee afleveringen bestaan. De spanning is enorm, want met twee keer zo veel producten en twee keer zo veel publiek is de kans dat het misgaat ook twee keer zo groot. En dan besluit Oprah ook nog om op het laatste moment een item toe te voegen. Ondertussen dreigt een optreden van The Black Eyed Peas in rook op te gaan.

Aflevering 9

Voormalig president George Bush maakt zijn opwachting in dit laatste seizoen van Oprah. Als onderdeel daarvan reizen de producers af naar het landgoed van de Bush-familie en hebben een historisch interview met George Bush en zijn ouders. Een van de producers wordt erg emotioneel wanneer ze beide presidenten te spreken krijgt. Ondertussen komt producer Bridgette in het ziekenhuis terecht en dreigt zo een belangrijke meeting met Oprah mis te lopen.

Aflevering 10

Televisiegeschiedenis wordt geschreven als de legendarische tv-presentator Phil Donahue voor het eerst in zijn leven aanschuift bij Oprah. Samen met collega-presentatoren als Ricki Lake en Giraldo Rivera kijken ze terug op hun vriendelijke rivaliteit in de afgelopen jaren. Ook wordt de cast van de film ‘The Color Purple’ - waar Oprah in 1985 zelf ook in speelde - uitgenodigd voor een speciale uitzending.

Aflevering 11

Oprah wordt verrast door een geheime jeugdliefde wanneer een uitzending wordt gemaakt over tienerliefdes. En een verrassingsserenade van The Backstreet Boys dreigt mis te gaan door technische problemen. Ondertussen is producer Dana druk bezig met een follow-up van de uitzending met Nadya Suleman, de moeder van een achtling, die Oprah een brief had geschreven voor financiële hulp.

Aflevering 12

Oprah reist af naar Australië waar ze vier shows in zeven dagen zal opnemen. Een fikse uitdaging voor de producers, niet in de laatste plaats vanwege het verplaatsen van 300 man publiek van wie de meesten nog nooit buiten de VS zijn geweest. De zorgvuldig geplande operatie wordt nog ingewikkelder als executive producer Sheri op het laatste moment nog wat wijzigingen doorvoert.

Aflevering 13

Oprah en de 300 Amerikaanse kijkers proberen het record te breken van de grootste groep die ooit de Sydney Harbor Bridge beklom. Hun geduld wordt op de proef gesteld als de helikopter, die hun poging moet filmen, geen benzine meer heeft. Vervolgens gaat Oprah naar de Sydney Opera House voor de grote finale. Maar als er iets misgaat met de spectaculaire opkomst van acteur Hugh Jackman moet de show voor 6000 toeschouwers worden stilgelegd.

Aflevering 14

De aflevering met de titel ‘Are You Happy’ maakt Oprah en haar team niet echt gelukkig. Ze hebben maar zes dagen de tijd om de show voor te bereiden en als dan ook nog een quiz met Goldie Hawn uitloopt in tijd, komen ze helemaal in de problemen. Maar er zijn ook leukere dingen: het is de verjaardag van Oprah en dus krijgt ze van Jennifer Aston en Adam Sandler een mooie verrassing.

Aflevering 15

First Lady Michelle Obama bezoekt Oprah om te praten over de manier waarop militaire gezinnen geholpen kunnen worden. Het team is erg onder de indruk om haar te mogen ontmoeten. Het is een belangrijk en emotioneel onderwerp en Oprah komt erachter dat het ook een van haar teamleden direct raakt. Voor een andere show besluiten Oprah en haar team om een week als veganist te leven.

Aflevering 16

Er woedt een grote sneeuwstorm over Chigaco. Hierdoor moeten Oprah en haar team de opnames voor een aantal afleveringen helemaal omgooien. Door het slechte weer is de vlucht naar Chicago van filmster en zangeres Jennifer Hudson vertraagd. Het publiek van 300 man moet hierdoor twee uur extra langer in de studio blijven. Hoe moeten zij hen vermaken? Oprah heeft het antwoord!

Aflevring 17

Diana Ross bezoekt Oprah voor een speciaal optreden. De producers hebben een surprise-reünie in petto voor Miss Ross, maar twijfelen of zij blij of juist boos zal worden met deze herinnering aan haar verleden. Een ander Oprah-team bereidt de komst voor van Iyanla Vanzant, die in de jaren ’90 regelmatig te gast was, maar elf jaar geleden plots daarmee ophield, vanwege een mogelijke onenigheid met Oprah. Hoe zal dit weerzien zijn?

Aflevering 18

Barbara Walters, Joy Behar, Whoopi Goldberg, Sherri Shephard en Elisabeth Hasselbeck maken tegelijk hun opwachting bij Oprah. Voor de producers een hele kluif om een liveshow met vijf van deze praatgrage gasten in goede banen te leiden. Ook wordt Oprah deze aflevering verrast door Roseanne Barr die meldt dat ze enkele uitspraken uit het verleden over Oprah wil terugnemen.

Aflevering 19

De uitreiking van de Oscars is voor het bookingteam van Oprah elk jaar weer een spannend moment. Lukt het ze om de winnaars te strikken voor een optreden in de show? Het team is al weken bezig met de juiste strategie, maar net als ze denken dat alles geregeld is, komt een gast zijn afspraken niet na. Als Oprah dan ook nog ziek wordt, lijkt de hele show in het water te vallen.

Aflevering 20

Oprah verwelkomt het jonge muziektalent Willow Smith en haar beroemde ouders Will Smith en Jada Pinket Smith. Willow zal gastpresentatrice zijn in de aflevering ‘Talented Kids’. Ondertussen proberen de producers de komst van een andere getalenteerd kind geheim te houden en regelt Jack een optreden van cabaretier Chris Rock. Het zal de 26e keer zijn dat hij zijn opwachting maakt in een Oprah-show.

Aflevering 21

Oprah plant een reünie met populaire gasten uit de geschiedenis van Saturday Night Live, waaronder Chevy Chase, Dana Carvey, Jane Curtin en Tina Frey. De laatstgenoemde verrast Oprah met het nieuws dat ze zwanger is en Jane Curtin deelt wat geheimen mee die Oprah en haar publiek in shock achterlaten.

Aflevering 22

Producers Jenna en Brian hebben hun handen vol aan de aflevering met bloopers. Zullen er wel genoeg grappige momenten zijn die het publiek echt aan het lachen krijgen? En wat vindt Oprah van de naam ‘LOL Awards’ die ze voor deze show in gedachten hebben? Ondertussen is Julie druk bezig met het organiseren van een show met vrouwelijke muzieklegendes als Stevie Nicks, Sherryl Crow en Pat Benatar.

Aflevering 23

Met de komst van Barack en Michelle Obama heeft Oprah voor het eerst een zittende president en zijn vrouw in de uitzending. Terwijl haar team de komst voorbereidt, doet Oprah haar best om niet al te nerveus te worden. Ook zal James Frey opnieuw zijn opwachting maken, vijf jaar na zijn boek ‘A million little pieces’ en zijn geruchtmakende optreden bij Oprah. Zij is tot tranen geroerd als ze zijn verhaal hoort.

Aflevering 24

Producers Jack, Jenna and Brian wrap their final "Oprah" shows. First, senior producer Jack works on his final "Oprah" show - an hour with Duchess of York Sarah Ferguson. It promises to be a riveting interview, but now that Oprah considers Sarah Ferguson a friend, will she still ask the tough questions? Plus, while Jack's mind is fully focused on his upcoming show, his heart is heavy as he remembers his phenomenal 15-year career at Harpo. As he opens up to Oprah about what these years have meant to him, she gives him a touching special "final show" surprise just for the occasion.

Aflevering 25

De grote finale van de Oprah-show nadert en de producers raken in crisismodus. Lukt het ze om het podium op tijd af te krijgen? Ondertussen probeert Oprah erachter te komen wat de namen van de 30 supersterren zijn die haar die avond zullen verrassen. Het hele team weet ervan, maar doet zijn best om de mond niet voorbij te praten. Ook Tom Hanks die aanwezig is op een van de laatste shows en gastpresentator tijdens de finale houdt zijn lippen op elkaar.

Aflevering 26

Na weken van voorbereiding gaat de grote finale in het Chicago’s United Center eindelijk beginnen. Het hele team maakt overuren om alles op tijd af te krijgen voor deze grootste Oprah-show in de geschiedenis. Ze hebben minder dan elf uur om alle dertig beroemde gasten zoals Tom Cruise, Madonna, Beyonce en Jerry Seinfeld voor te bereiden voor de show, te zorgen dat alle lichten werken en dat het publiek van 13000 man tijdig op zijn plekken zit.

Aflevering 27

Nu de twee grote Chicagoshows voorbij zijn, is er nog één allerlaatste aflevering die gemaakt moet worden: the farewell final show. Het wordt een uitzending zonder gasten, maar slechts een intiem gesprek met het publiek en tv-kijkers. Oprah zal de uitzending zelf produceren en komt erachter hoeveel werk hier in gaat zitten. Ondertussen beginnen de teamleden al hun kantoren leeg te maken waarbij de emoties hoog oplopen.

Aflevering 28

De dag is eindelijk gekomen om afscheid te nemen na 25 jaar Oprah en de emoties lopen hoog op. Maar daar is weinig tijd voor, want de allerlaatste show staat op het punt van beginnen. Oprah en Sheri maken nog wat laatste scriptwijzigingen en Oprah is tot tranen geroerd als ze aan haar afscheidsspeech voor het publiek werkt. Dan mag ze eindelijk op. Voor de allerlaatste keer in haar lange carrière.

- Einde -Fun facts

Oprah geeft haar publiek graag cadeaus. Zo gaf ze in 2006 al haar gasten 1.300 dollar op voorwaarde dat zij het aan het goede doel zouden schenken, ontvingen alle gasten eens een 52 inch 3d TV inclusief Blu-Ray speler en hebben, als hoogtepunt, alle gasten ooit een auto ontvangen.

De eerste aflevering van ‘The Oprah Winfrey Show’ is uitgezonden op 8 september 1986. Sindsdien is de show in maar liefst 145 landen te zien.

Door de jaren heen zijn sommige celebrities regelmatig teruggekeerd in ‘The Oprah Winfrey Show’. De toppositie wordt vertegenwoordigd door zangeres Celine Dion en comedian Chris Rock. Beide celebrities waren 27 keer te gast bij Oprah.

‘The Oprah Winfrey Show’ telt 25 seizoenen en 4.561 afleveringen. Hierin zijn ongeveer 30.000 gasten op bezoek geweest en zaten er zo’n 1.3 million mensen in het publiek.

Dat Oprah het goed doet bij het publiek is geen verrassing. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het aantal emails die Oprah ontvangt. Per week worden er ongeveer 25.000 emails verzonden naar Oprah.com.

Zelfs de presidenten van Amerika zijn regelmatig op bezoek gekomen. Zo heeft Oprah Jimmy Carter, George H.W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush en Barack Obama mogen ontvangen in haar show.

Oprah is niet alleen een succesvolle presentatrice; ook heeft zij ook regelmatig geschitterd in films. Zo was haar acteerdebuut in ‘The Color Purple’ (1985) en heeft zij tevens een hoofdrol gehad in ‘Beloved’ (1998). Daarnaast heeft zij de stem ingesproken voor een aantal animatiefilms, waaronder ‘Bee Movie’ en ‘The Princess and the Frog’. Hier houdt het echter nog niet op…Onlangs verschenen er berichten over het feit dat Oprah een acteercomeback overweegt.

Ook blijft Oprah natuurlijk een gewone Amerikaanse burger en diende zij in 2004 haar juryplicht te vervullen.

- Einde -Download content

Contact

Zenderinformatie:

Demo Naam 1
Marketing & Communicatie Manager
contact@i-lean.nl
+31 (0)20 - xxx xx xx

Programma informatie:

Demo Name
Persvoorlichter TLC
contact@i-lean.nl
+31 (0)20 - xxx xx xx